Koers voor de US dollar onder de SRD 7 gedoken
22 Oct 2016, 00:48
foto


De wisselkoers voor de US dollar is gedropt onder de SRD 7. De indicatieve koers van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) voor maandag is SRD 6,95 voor de US dollar. De opkoopprijs is SRD 6,83. De verkoopprijs voor de euro is SRD 7,58 en deze munt wordt opgekocht voor SRD 7,42.

Starnieuws verneemt van diverse personen dat er genoeg deviezen te koop zijn voor de prijs die aangegeven wordt door de CBvS. Op enkele plekken is de koers zelfs lager. Ondernemers verwachten dat de prijzen ook omlaag zullen gaan, omdat de douanekoers ook een dalende trend vertoont.

Op 27 september was de douanekoers voor de US$ SRD 7,82 en SRD 8,81 voor de euro. Op 12 oktober is de douanekoers aangepast. De verkoopkoers van de US dollar is gesteld op SRD 7,41 en voor de euro SRD 8,21. De douanekoers wordt eens in de twee weken aangepast. De volgende aanpassing vindt plaats op 24 oktober.

De prijzen van enkele producten waar ontheffing van invoerrechten op is, beginnen te dalen. Zo is een zak kunstmest (25 kg) van SRD 175 gedaald met SRD 15. Enkele landbouwcoöperaties hebben de prijzen nog niet verlaagd, ondanks de koersdaling. Kunstmest en andere landbouwchemicaliën zijn enorm de lucht ingegaan toen de koers bleef stijgen. Landbouwers vinden dat ook het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij erop moet toezien dat er geen woekerwinsten worden gemaakt op inputs die door de overheid worden gesubsidieerd om de productie te stimuleren. Veel kleine landbouwers hebben onvoldoende middelen om inputs te kunnen kopen, aangezien door de verminderde koopkracht er ook minder groente wordt gekocht.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April