Voorzitter Cricketbond heeft gelogen over bezoek ICC
21 Aug 2016, 17:30
foto
Luciano Mertowikromo, directeur van Sportzaken in gesprek met de ICC-delegatie. (Foto: Facebook)


Raaj Narain, voorzitter van de Surinaamse Cricket Bond (SCB), heeft steevast ontkend dat leden van de International Cricket Council (ICC) op bezoek waren in Suriname. De critici van het bestuur, Radjen Kisoensingh, Zahier Doekhie en Mohamed Bakas hebben sinds dinsdag de redactie van Starnieuws op de hoogte gesteld van een bezoek van ICC. De leugen van SCB werd uiteindelijk achterhaald door een foto die de directeur van Sportzaken, Luciano Mertowikromo, vrijdag op Facebook plaatste. Hij heeft de twee functionarissen van ICC ontvangen.

De redactie confronteerde Narain met de foto op Facebook. Hij gaf toe dat een waarnemingsteam van ICC op bezoek was. Narain zei dat de missie een confidentieel karakter had, daarom heeft hij eerder steevast ontkend.

De voorzitter van de Cricket Bond Nickerie, Richenel Small, werd ook gevraagd over het bezoek van ICC. Small bevestigt dat de heren op bezoek zijn geweest. Zij wilden weten hoeveel verenigingen ingeschreven zijn en hebben de speellocaties bezocht. Small verwijst voor details naar SCB. Narain wil nog steeds niks zeggen over de inhoud van de gesprekken die gevoerd zijn. Hij zegt te wachten op de bevindingen van de waarnemers.

Kisoensingh deelde eerder aan Starnieuws mee dat hij en andere critici ook een gesprek wilden met de ICC-vertegenwoordiging. Zij werden afgeschermd, waardoor het niet mogelijk was om hen te ontmoeten. Narain bleef erbij dat hij niets wist van het bezoek. Nu de foto op Facebook staat, kon de SCB-voorzitter niets anders doen dan bekennen dat de de ICC-functionarissen hier zijn geweest.

Edgar van Genderen
Advertenties

Thursday 02 May
Wednesday 01 May
Tuesday 30 April