Afgezet en onwettig bestuur CBN schaadt cricketsport
25 Apr 2016, 02:53
foto


Al begin oktober 2015 had de actiegroep, ondersteund door vijf van de zeven actieve teams, geprobeerd het bestuur van de Cricket Bond Nickerie (CBN) ervan te overtuigen dat het al die jaren in de maling is genomen door de voorzitter Raj Narain van de Surinaamse Cricket Bond (SCB). Dit heeft te maken met de middelen die verkregen werden van de Internationale Cricketbond (ICC). Onder invloed van Narain is het bestuur van de CBN onder leiding van Nirmal Badloe medeplichtig geweest voor het slecht gevoerd beleid op het gebied van de cricketsport.

Beide besturen hebben in de afgelopen jaren de cricketsport naar de verdoemenis geholpen. Begin oktober 2015 hebben de vijf teams middels een schrijven een algemene ledenvergadering aangevraagd, gekoppeld met bestuursverkiezingen. Maar zoals altijd heeft het bestuur van de CBN onder leiding van voorzitter Badloe dit naast zich neergelegd. Gelet op de mogelijkheden binnen de statuten en het huishoudelijk reglement van de CBN is op 24 februari 2016 een voorlopig nieuw bestuur gekozen onder voorzitterschap van de heer Dilip Goedar. Voor een goede en transparante overdracht is 2 x 30 dagen in acht genomen, welke schriftelijk is meegedeeld aan het zittende bestuur van de CBN. Helaas heeft dit bestuur voor de zoveelste keer de statuten en huishoudelijk reglement aan zijn laars gelapt. Op aandringen van de voorzitter van de SCB is na 12 jaren toch een onwettig bestuur gekozen op 31 maart 2016 onder voorzitterschap van Richenel Small. Op deze vergadering waren van de acht actieve verenigingen maar drie aanwezig.

Door als een jaknikker achter de voorzitter van de SCB aan te huppelen, heeft het bestuur van de CBN nogmaals gedemonstreerd dat het algemeen belang plaats blijft maken voor persoonlijke belangen. Door een aantal mensen als poppetjes in het bestuur te plaatsen, worden alle mogelijkheden en kansen ontnomen van onze huidige en toekomstige jonge Nickeriaanse cricketers om zich verder te kunnen ontwikkelen met het doel een hoger niveau in deze sport te kunnen beoefenen.

Bestuursleden die geen kaas gegeten hebben van de cricketsport zullen nooit iets kunnen betekenen voor de deze sport. Inmiddels is Suriname uit de WCL verbannen en volgt eerst een uitgebreid onderzoek en inspectie m.b.t. het cricketgebeuren in Suriname. Dat Suriname zich vrijwillig heeft teruggetrokken volgens de voorzitter van SCB, kan naar het rijk der fabelen worden verwezen. Voorzitter Narain van de SCB probeert op allerlei illegale praktijken de schade nog te beperken, maar helaas komen er steeds nieuwe feiten naar boven.

Het is intussen ook bekend dat Suriname in de afgelopen 4 jaren ruim een miljoen Amerikaanse Dollars ($ 1.000.000) heeft ontvangen voor de ontwikkeling van de cricketsport in geheel in Suriname. Toch heeft het bestuur van de SCB onder voorzitter Narain het cricketveld dokter Snellenpark ook verpand voor een bedrag van $ 130.000 aan een geldschieter. Hierdoor is de beoefening van de cricketsport in Paramaribo in ernstig gevaar gebracht. De advocaat van de actiegroep heeft inmiddels een kort geding aangevraagd, zodat de overdracht aan de groene tafel afgedwongen wordt.

De besturen van vijf actieve verenigingen staan met klem achter het voorlopig bestuur onder leiding van Goedar. en geven nadrukkelijk te kennen dat zolang de overdracht niet plaatsvindt, de lopende competitie niet wordt hervat.
Namens het wettig gekozen bestuur en de actiegroep,

Mohamed Bakas
Advertenties

Thursday 02 May
Wednesday 01 May
Tuesday 30 April