Surinaamse Cricketbond en ICC maken afspraken
05 Mar 2016, 01:22
foto


Raj Narain, voorzitter van de Surinaamse Cricket Bond (SCB) verduidelijkt het tegenover Starnieuws waarom besloten is zich terug te trekken uit de World Cricket League Division 5. Na onderzoek bleek dat enkele spelers onrechtmatig meegedaan hebben aan WCL Division 6. Er waren onvolkomenheden bij de registratie van spelers. Suriname en de Internationale Cricketbond (ICC) hebben afspraken met elkaar gemaakt, waarbij ook een inspectie uitgevoerd zal worden.

Bij nader onderzoek konden bij twee spelers disciplinaire maatregelen getroffen worden. Bij het proces van het onderzoek werd ook nog duidelijk dat belangrijke informatie verschaft wordt door mensen uit Suriname, waardoor het Surinaamse belang enorm geschaad is en nog steeds geschaad wordt, meent Narain.
Het Surinaamse Cricket Team dat zich geplaatst heeft voor WCL Division 5, door vorig jaar WCL Division 6 te winnen, heeft besloten zich terug te trekken uit het toernooi. De plaats van Suriname zal ingenomen worden door Vanuatu dat op de derde plaats is geëindigd in WCL Division 6.

SCB zal volledig meewerken aan het onderzoek dat zal worden verricht. De SCB onderkent de normen en waarden die hoog gehouden worden. De selectie en registratie van spelers wordt goed onder de loep genomen. De SCB biedt zijn verontschuldigingen aan aan de landen die deelnamen aan WCL Division 6 en aan de gehele Cricket familie in de Wereld voor deze onvolkomenheden.
De nieuwe op te zetten organisatie van de selectie en registratie van spelers moet ervoor zorgen dat de Wereld Cricket gemeenschap vertrouwen heeft in de gerechtigheid van toekomstige Surinaamse Cricket selecties.

Schikking
Uitgaande van het hierboven gestelde is in samenspraak met de ICC en de Surinaamse Cricket Bond besloten:
1. Dat Suriname zich onmiddellijk terugtrekt uit WCL Division 5
2. Dat hierdoor dan automatisch de SCB een Competition Grant van U$25,000, waarvoor hij voor de eerste keer in aanmerking kwam, zal missen.
3. Dat het zal meewerken aan een full In-Country Inspection door de ICC van Suriname en het nieuw op te zetten Registratiemodel dat doorslaggevend zal zijn voor de verdere relatie met de ICC.
4. Dat het een goed proces en registratie systeem zal ontwikkelen naar satisfactie van de ICC voordat het kan deelnemen aan toekomstige ICC Tournaments mede in acht nemende het resultaat van de In-Country Inspection.

De ICC heeft na het bovenstaande besloten dat Vanuatu zal worden uitgenodigd voor deelname aan de WCL Division 5. Suriname had gewonnen van Vanuatu in de semi-finale vorig jaar in WCL Division 6. In de play-off match won Vanuatu van Noorwegen en eindigde op de derde plaats.

De Surinaamse Cricket Bond zal zich nu volledig concentreren op de ICC Inspection, het opzetten van een nieuw selectie- en registratiemodel en het terugkeren naar de WCL tournaments via de Regionale kampioenschappen, deelt de SCB mee.
Advertenties