Ook valse biljetten van SRD 50 in omloop
11 Jan 2016, 02:26
foto
Het bovenste biljet van SRD 50 is vals.


Behalve biljetten van SRD 100 blijken ook valse SRD 50 biljetten in omloop te zijn. De politie en de Centrale Bank van Suriname hadden in 2013 gewaarschuwd voor valse SRD 100 biljetten in omloop. Nu blijken er weer valse biljetten op te duiken.

Een marktverkoper heeft een vals biljet van SRD 50 afgelopen weekend gebruikt om entree te betalen bij een recreatieoord. De man wist niet dat het om een vals biljet ging. Hij kende de verschillen tussen de vervalste en de originele biljetten niet. Bij vergelijking zag hij het verschil gelijk. De marktverkoper kon niet verklaren vanwaar hij het geld had. Hij vindt het erg dat hij benadeeld is, terwijl hij hard moet werken voor zijn geld.

Ook een andere man moest bij een verzekeringsagent in het district Para betalen voor een wam-verzekering. Een biljet van 50 bleek vals te zijn. De man schrok enorm toen bleek dat het om een vals biljet ging. Hij verklaarde dat hij werkzaamheden voor iemand had verricht en die had hem daarmee betaald. Hij zou opheldering hierover vragen.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April