Lackin: Binnenkort ambassadeur in Den Haag en Jakarta
08 Feb 2015, 06:00
foto
Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken.


Binnenkort zal president Desi Bouterse een besluit nemen over de benoeming van een ambassadeur in Nederland en in Indonesië. Dit deel minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken mee aan Starnieuws. De Nederlandse ambassadeur Ernst Noorman is vanaf 12 november in functie. De Indonesische ambassadeur Dominicus Supratikto is intussen ook al actief in Suriname.

Lackin merkt op dat de relatie met Nederland volledig is hersteld. Hij heeft een goede werkrelatie met zijn ambtgenoot Bert Koenders. Suriname wordt door Lucretia Redan als zaakgelastigde vertegenwoordigd in Nederland. Zij kwam in functie nadat Shantal Doekhie werd teruggeroepen door Lackin.

In Indonesië is er geen ambassadeur nadat Pertjajah Luhur (PL) uit de coalitie werd gezet in april 2014. Amina Pardi, levenspartner van PL-voorzitter Paul Somohardjo werd teruggeroepen. Minister Lackin zegt dat de president zich de komende week zal buigen over de benoemingen. Hij verwacht dat binnenkort Suriname weer in Den Haag en Jakarta op het hoogste diplomatieke niveau vertegenwoordigd zal zijn.

Thursday 23 May
Wednesday 22 May
Tuesday 21 May