F.C. West United verplettert Prakash in bekercompetitie
13 Sep 2014, 22:00
Het winnend team van F.C. West United uit Coronie.

F.C. West United (Coronie) verpletterde zaterdag het team van Prakash (Nickerie) tijdens de bekercompetitie van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB). Vier ploegen uit het westen maken deel uit van poule West (G) van de bekercompetitie. Zondag komen Boskamp en Paigham (beiden van Saramacca) tegen elkaar uit.

De wedstrijd begon in de hete zon omstreeks half vijf. Niet lang na het eerste fluitsignaal kreeg de speler Giovani de La Fuente van Prakash in de 6e minuut een droomkans om zijn team een voorsprong te bezorgen, maar hij trapte hoog. Dit was ook de enige kans die Prakash kreeg in de eerste helft. In de 23e minuut ontving de speler Garvin Grant een dieptepass van een medespeler. Hij maakte geen fout en noteerde doelpunt nummer 1 voor F.C. West United. In de 31e minuut kreeg F.C. West United een penalty toegewezen vanwege handsbal in het strafschopgebied. Grant ontfermde zich over de penalty en tilde de stand naar 2-0. Dit was ook de ruststand.

Na de rust, en wel in de 47e minuut, was het wederom Grant die ook doelpunt nummer 3 voor zijn rekening nam. Vier minuten daarna (51e min) ontving de speler Giovani Molly de bal, hij omspeelde de doelman en bracht de stand op 4-0. Na dit doelpunt werd Prakash wakker en de aanvallers zochten een tegen doelpunt wat in de 63e minuut moest lukken. De La Fuente werd in het strafschopgebied ten val gebracht en de arbiter floot voor een penalty. De La Fuente ontfermde zich over de penalty en schopte de bal in het net: 4-1. Het leek alsof Grant niet genoeg had aan drie doelpunten want in de 73e minuut omspeelde hij de verdediging en de doelman en scoorde zijn vierde doelpunt: 5-1. Toen iedereen dacht dat Grant tevreden was met zijn vier doelpunten, noteerde hij zijn vijfde doelpunt. De eindstand is 6-1 voor F.C. West United.