Strijd tussen PVV en Inter Rica nog open
08 Jun 2014, 05:00

De strijd voor een laatste plek in de eerste klasse van de Surinaamse Voetbal Bond is nog steeds open. Echter de beste kansen zijn voor de Politie Voetbal Vereniging (PVV) die zaterdag Inter Rica in eigen huis te Moengo op een gelijkspel (1:1) hield. De return zal in het NGVB Stadion, de thuisbasis van PVV, plaatsvinden.

In het Moengo Stadion kon de thuisploeg ondanks een numerieke voordeel en voor eigen publiek spelen, de wedstrijd niet in winst omzetten.
Vooral in de eerste helft had Inter Rica het beste deel van het spel in handen. Deze club was beter op de bal op een drassig en moeilijk te spelen veld. PVV had meer een verdedigende opstelling. Na 25 minuten moest doelman Avinash Rampadarthsingh van PVV tot het uiterste gaan om een kopbal van Anthony Thalea te stoppen. Er waren enkele hoogte punten in deze helft maar tot doelpunten kwamen geen van beide ploegen.

De tweede helft was nog geen tien minuten oud toen er een doorbrak kwam in de strijd. Inter Rica kreeg een hoekschop die goed werd ingekopt door Aimerd Moese. Daarna was er nog een domper voor PVV want de ploeg moest door gevaarlijk spel van Rinaldo Pinas met tien man verder. De nonchalance in de verdediging van Inter Rica werd afgestraft. Donovan Dieko die reeds de hele wedstrijd een doorn in het oog van de verdediging van Inter Rica was, brak door vanuit links, speelde Amiento Main goed aan. Met een prachtige volley belandde de bal in de rechterhoek van het doel:1-1. Er kwam geen verandering meer in de stand en is het wachten nu op de return van deze wedstrijd om uiteindelijk te beslissen wie in de eerste klasse mag spelen het komende seizoen.

Botopasi nu op hoogste niveau
Botopasi heeft zaterdag Boskamp in eigen huis met 3-0 verslaan. Boskamp moest met tien man deze wedstrijd uit spelen. Dit betekent dat de ploeg uit Sipaliwini nu het komende seizoen in de hoofdklasse mag meedoen. De eerste ontmoeting werd nog met 1-0 gewonnen door de ploeg uit Saramacca. Boskamp en Robinhood zijn gedegradeerd naar de eerste klasse. Terwijl de kampioen Boma Star en de semi kampioen Botopasi van de eerste klasse nu in de hoofdklasse mogen spelen.