Kanhai: Hezbollah in Suriname is 'klinkklare onzin'
10 Nov 2013, 06:00
foto
Advocaat Irvin Kanhai


Advocaat Irvin Kanhai vindt het "klinkklare onzin" dat Dino Bouterse de terreur organisatie Hezbollah zou accommoderen in Suriname. Kanhai zegt aan Starnieuws dat de zaak flink is opgeklopt, terwijl hier duidelijk sprake is van uitlokking. De medewerkers van de Amerikaanse justitie waren 'under cover agenten'. Volgens Kanhai hebben ze helemaal geen bewijs dat Dino zaken zou hebben gedaan met Hezbollah. "Hij is duidelijk uitgelokt'.

Kanhai die het team van advocaten bijstaat, zegt dat nog moet worden nagegaan waarom de Amerikaanse justitie ertoe overgegaan is om Dino te linken met de terreurorganisatie. "Suriname heeft een heel goede band met Israël. De inlichtingendienst van Israël, de Mossad, zou echt wel weten wanneer hier een basis van Hezbollah zou worden opgezet", benadrukt Kanhai.

"Suriname is een vredelievend land. Wij zouden nooit terroristische organisaties ruimte bieden op ons grondgebied. Dit zal heel goed worden uitgelegd tijdens het proces. Uiteindelijk zal blijken dat de Amerikaanse justitie totaal niks heeft om de beweringen te staven", meent Kanhai. Hij merkt op dat de inhoudelijke behandeling van de zaak nog moet beginnen. Gedurende het proces zullen zaken bloot worden gelegd, belooft Kanhai.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April