Kanhai maakt deel uit van verdediging Dino Bouterse
18 Oct 2013, 06:00
foto
Raadsman Irvin Kanhai


Advocaat Irvin Kanhai maakt deel uit van de verdediging van Dino Bouterse, die in voorarrest zit in New York. Twee van de buitenlandse advocaten waren in Suriname om zich te oriënteren en overleg te plegen over deze zaak.

Starnieuws verneemt dat president Desi Bouterse Kanhai heeft gevraagd om het buitenlandse juridisch team bij te staan. De zaak van Dino wordt op 8 november voorgelegd aan de grand jury. Dino is op 29 augustus aangehouden op het vliegveld in Panama en uitgeleverd aan de Amerikaanse justitie.

Op 30 augustus werd Dino voorgeleid voor rechter James C.Francis IV van de federale rechtbank van Manhattan in New York. Derek Maltz van de Drug Enforcement Administration en procureur van the Southern District of New York, Preet Bharara, stelden dat Dino gearresteerd is op verdenking van drugshandel en verboden wapenbezit. Hij zou in vereniging met Edmund Quincy Muntslag gepoogd hebben cocaïne te importeren in de Verenigde Staten. Dino verklaarde onschuldig te zijn. Muntslag is in verzekering gesteld op Trinidad & Tobago. Er moet nog een besluit genomen worden of hij wordt uitgeleverd aan de Verenigde Staten.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April