Linscheer: Dino Bouterse niet betrokken bij CTU
02 Sep 2013, 16:40
foto
Dino Bouterse


Dino Bouterse heeft helemaal niks meer te maken met Counter Terrorism Unit (CTU). In het begin verleende hij logistieke diensten aan deze speciale eenheid, maar de samenwerking met Dino is niet geformaliseerd. Hij is helemaal niet in dienst van de overheid. Journalisten zouden meer moeten rechercheren om achter de feiten te komen. "Zo moeilijk is dat niet".

Deze formele mededeling doet de directeur van Nationale Veiligheid, overste Melvin Linscheer, onder wie CTU valt, in gesprek met perschef Clifton Limburg. Linscheer heeft op een persconferentie op 29 juli 2011 commandant van de CTU Giovani Nijbroek voorgesteld aan de pers.

In diverse media, nationaal en internationaal, is Dino Bouterse, die donderdag aangehouden is door Panama, gepresenteerd als de leidinggevende van CTU. Linscheer merkt op dat over het reizen op een diplomatiek paspoort, minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken het beste kan antwoorden. Hij merkt op dat het gebruikelijk is dat directe familieleden van de president op een diplomatiek paspoort reizen. Dino wordt door de VS verdacht van wapen- en drugshandel. Volgens Panama is op 20 augustus een internationale opsporing door de VS uitgevaardigd over Dino Bouterse.



Advertenties