Bouterse zal rechtszaak tegen Tjin-A-Tsoi aanspannen
18 May 2013, 00:00
foto
De 'Seadog' die Charles Pahlad verkocht heeft.


Staatshoofd Desi Bouterse zal de komende week via zijn advocaat Jennifer van Dijk-Silos een rechtszaak aanhangig maken tegen assembleelid Arthur Tjin-A-Tsoi (Nieuw Front/NPS). De parlementariër had twee dagen de tijd om een correctie te plaatsen over een artikel in Times of Suriname. In de krant stond een bericht 'president roept op tot bezuiniging, maar koopt jacht'. De krant schreef de informatie toe aan Tjin-A-Tsoi.

Assembleelid en ondernemer Charles Pahlad zei dat Tjin-A-Tsoi leugens heeft verkondigd. Hij heeft het jacht Seadog niet aan Bouterse én ook niet aan het kabinet van de president verkocht. Hij wilde niet zeggen wie de koper is. Silos zegt tegen Starnieuws dat zij niks heeft vernomen van het assembleelid. De termijn om te reageren is intussen verstreken. "De correctie is niet gekomen, daarom zullen wij naar de rechter stappen", stelt de advocaat.

Belediging staatshoofd
Silos merkt op dat als Tjin-A-Tsoi de uitspraken in de krant niet gedaan heeft, hij het had moeten rechttrekken. Dat is ook niet gebeurd. Silos haalt aan dat de beweringen in het artikel "niet alleen onwaar zijn, maar nog meer lasterlijk, beledigend, vernietigend en schade berokkenend, voor zowel haar cliënt in persoon als in zijn hoedanigheid van president van de republiek Suriname. Hierdoor heeft u eveneens de staat Suriname zeer ernstig beledigd en gelasterd".

De advocaat van de president merkt op dat tegenwoordig alles wat gepubliceerd is, ook gelijk op internet is. Daardoor is de schade nog groter, omdat velen "de leugens hebben gebruikt". Mensen gaan ervan uit dat een parlementariër zorgvuldigheid in acht neemt voor hij iets zegt. Silos heeft een correctie gevraagd in alle dagbladen en eist SRD 5000 voor de kosten die nu reeds gemaakt zijn. Indien de tekst die opgegeven is door Silos niet wordt gepubliceerd door Tjin-A-Tsoi, zal haar cliënt "ongetwijfeld onverwijld alle hem ten dienste staande verdere civiele en staatsrechtelijke rechtsmaatregelen" tegen het assembleelid aanwenden. "Dit gebeurt de komende week", kondigt Silos aan.

"Elke burger heeft het recht voor zijn of haar gelijk, indien hij of zij schade geleden heeft of benadeeld is, naar de rechter te stappen. We leven in een democratie waar de trias politica de basis is. Ik heb alle vertrouwen in de rechterlijke macht", zegt Tjin-A-Tsoi aan Starnieuws.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April