Rozendaal: Bouterse heeft mij US$ 10.000 gegeven
23 Mar 2012, 10:08
foto
Ruben Rozendaal op weg naar de zitting van de Krijgsraad.


"Desi Bouterse heeft mij US$ 10.000 gegeven een week of tien dagen na de zitting van 8 mei 2010. Toen ik het geld natelde, bleek er 100 dollar te min te zijn in de enveloppe. Ik heb het geld genomen omdat ik het nodig had."

Dit zegt Ruben Rozendaal, lid van de groep van 16 coupplegers, als getuige in de zaak tegen Bouterse die nu gaande is in Boxel. "Ook de raadsman van Bouterse, Irwin Kanhai, heeft na de zitting van 8 mei 2010 SRD 250 voor mij achtergelaten bij kapitein Samuel", onthult Rozendaal.

Hij deelt mee dat Kanhai ook thuis bij hem is gekomen en zijn beklag deed dat hij nooit geld van Bouterse heeft gekregen, terwijl hij hem al die tijd verdedigt . "Kanhai zegt dat ik meineed heb gepleegd, maar wat is hij thuis bij me komen doen", stelt Rozendaal.

"Ik ken Bouterse als een crimineel. Hij is verantwoordelijk voor de dood van Roy Horb, Guno Mahadew, Roy Tolud en Wilfred Hawker", zegt Rozendaal. Hij blijft erbij dat Mahadew, die zijn zwager was, om het leven is gebracht. "Bouterse was drugsdealer en wapenhandelaar. Er kwamen wapens uit Libië. Die werden naar de Farc gestuurd in ruil voor drugs", beweert Rozendaal. Hij heeft een naam in een enveloppe afgegeven aan de president van de Krijgsraad, Cynthia Valstein-Montnor. De zitting is iets voor half tien begonnen en nog steeds gaande. Rozendaal wordt gehoord als getuige tegen Bouterse.
Advertenties

Saturday 18 May
Friday 17 May
Thursday 16 May