Venezolaanse deskundigen inspecteren vliegtuigen Luchtmacht
20 Jan 2012, 06:00
foto
De in 2002 nog luchtwaardige Casa-vliegtuigen van de Luchtmacht. (Foto: Edward Troon)


Een team van deskundigen uit het Venezolaanse leger is in Suriname om de twee Casa-vliegtuigen van het Nationaal Leger te inspecteren. De kisten van de Luchtmacht staan ruim tien jaar aan de grond, maar hebben weinig vlieguren. De Venezolanen zullen vandaag een presentatie geven over hun bevinding aan minister Lamuré Latour (Defensie) en de legerleiding.

Defensie geeft enorm veel geld uit aan charters om manschappen en goederen te vervoeren naar diverse detachementen. Ook voor inspecties naar de goudvelden, wordt diep in de buidel getast. Eerder zei Latour dat de luchtmacht moet beschikken over vliegtuigen die de lucht in kunnen. Zij doel is om het dit jaar te realiseren.

Eerste indruk positief
Starnieuws verneemt dat de eerste indrukken van de Venezolanen positief zijn. De vliegtuigen zijn in redelijke staat. Het opknappen van de kisten kost minder dan nieuwe aanschaffen. Na de presentatie vandaag, zal nog een technisch rapport worden uitgebracht.

De deskundigen uit Venezuela hebben veel ervaring met Casa-vliegtuigen. Indien het advies positief uitvalt, zullen mogelijkheden bekeken worden om de toestellen op te knappen. Nadat het technische rapport is uitgebracht, zal het kostenplaatje duidelijk zijn.
Advertenties

Saturday 28 May
Friday 27 May
Thursday 26 May