Vrouwengroep Pierre Kondre krijgt mobiele cool unit
07 Jul, 09:20
foto
De vertegenwoordigers van coöperatie Asajaka Weno U.A. nemen de mobiele cool unit (op de achtergrond) in ontvangst. (Folto: EZ)


De coöperatie Asajaka Weno U.A., een inheemse vrouwengroep van Pierre Kondre Kumbasie in Para heeft een mobiele cool unit zaterdag in ontvangst mogen nemen bij MN International. Deze coöperatie is in aanmerking gekomen voor een schenking van US$ 13.000 via het Surinames Growth Enterprise (Surge) project. Micro, kleine en middelgrote ondernemingen worden met dit project ondersteund door het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ).

In dit programma zijn al 56 bedrijven, na een selectie- en beoordelingsproces, in aanmerking gekomen voor een matching Grant. Coöperatie Asajaka Weno U.A. is bezig met productie en verwerking van sappen, vruchtenpulp en vers gesneden ananas. Voor dit productieproces was het hebben van een mobiele cool unit belangrijk om de kwaliteit te waarborgen tijdens vervoer van producent naar afnemers. 

Surge is onderdeel van het Suriname Competitiveness and Sector Diversification Project en wordt gefinancierd met een lening van de Wereld Bank Group, meldt EZ. Het Surge project geeft niet alleen een boost aan het bedrijfsleven in het algemeen, maar in het bijzonder ook aan vrouwelijk ondernemerschap en rurale gemeenschappen, zoals inheemsen en marrongemeenschappen.
Advertenties

Monday 22 July
Sunday 21 July
Saturday 20 July