EK 2024: Schotland eruit, Hongarije derde in groep A
23 Jun, 18:08
foto
Kevin Csoboth bezorgt Hongarije in de slotfase de overwinning op Schotland. (Getty Images)


In Stuttgart Arena staan Schotland en Hongarije tegenover elkaar voor hun derde wedstrijd in groep A. Op het spel staat een plaats in de laatste 16. Als Schotland wint, is het verzekerd van een plaats in de achtste finales als een van de beste derde. Op affluiten na scoort Hongarije en schuift dus op naar de derde plaats in Groep A. Schotland ligt eruit.

In de eerste helft heeft Schotland nul schoten, nul hoekschoppen, geen inspiratie en creativiteit. Het is een verschrikkelijk spel. Schotland is erg passief en niet bedreigend, met één tempo. Vlak. Hongarije heeft ook een overwinning nodig en ze zijn erg zwak geweest. Geen urgentie.

De statistieken spreken voor zich Schotland met 61% balbezit tegenover Hongarije met 39%. Schotland nul schoten, Hongarije vijf. Zes keren kwamen de Schotten in het strafschopgebied en Hongarije drie keren.

Het eerste schot van Schotland in dit duel komt in de tweede helft en wel van Che Adams, die naar binnen snijdt en de bal vanaf twintig meter hoog over het doel schiet.

Schotland wil in de 79e minuut een penalty. Scott McTominay stormt naar voren en glijdt in een pass zodat Stuart Armstrong kan achtervolgen. De middenvelder belandt na een wirwar op een hoop, maar de scheidsrechter schudt zijn hoofd...

Schotland is helemaal in de war terwijl Hongarije weer naar voren stormt. Angus Gunn kan niet in de buurt komen van dit schot van Kevin Csoboth omdat het de buitenkant van de verre paal raakt.

En dan... met 100 minuten spelen, wat een slotfase!
Vanuit een hoekschop van Schotland brak Hongarije het veld op en scoorde.

De bal viel zodat Callum McGregor een swing voor het doel kon maken, maar een briljant blok ontkende de Schotse middenvelder en zette de tegenaanval in

De bal valt op Kevin Csoboth en hij slaat de bal naar binnen, wat wilde scènes van Hongaarse vreugde opwekt. Een ongelooflijk einde van deze barslechte wedstrijd. Hongarije maakt dus nog kans op de volgende ronde. Voor Schotland zit het EK erop.
Advertenties

Monday 22 July
Sunday 21 July
Saturday 20 July