Scaloni: Argentinië verwacht zware Copa-titelverdediging
20 Jun, 20:14
foto
Coach Lionel Scaloni van Argentinië zei tijdens de persconferentie dat hij een zware strijd verwacht bij de titelverdediging tijdens Copa America 2024. (Foto: Reuters)


Wereldbekerwinnaar Argentinië moet het recente succes achter zich laten als ze aan de titelverdediging in de Copa America beginnen, zei coach Lionel Scaloni woensdag voorafgaand aan hun openingswedstrijd tegen Canada vanavond. Het toernooi brengt tien Zuid-Amerikaanse teams en zes uit Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied samen in de tweede Copa, georganiseerd door de Verenigde Staten.

Scaloni zei dat zijn team hun spel moet verbeteren om opnieuw de titel te winnen, aangezien het opnemen tegen Concacaf-teams niet eenvoudiger was dan tegen een Europese of Zuid-Amerikaanse ploeg spelen.

"We praten over dingen die al voorbij zijn. Het winnen van het WK en de Copa America was erg leuk, maar het is voorbij", vertelde de Argentijnse manager op een persconferentie.

"Voetbalwedstrijden zijn allemaal verschillend, er zijn geen makkelijkere wedstrijden dan andere. Er kunnen veel dingen gebeuren. De moeilijkheidsgraad van Frankrijk, Brazilië of Canada kan hetzelfde zijn."

"Het zal zoals altijd een moeilijke Copa America worden, we zijn voorbereid op wat komen gaat. We doen het goed, met duidelijke ideeën en wetende hoe moeilijk dit toernooi is."

Voorafgaand aan hun openingswedstrijd tegen Canada op donderdag zei de 46-jarige dat genieten van het spel de sleutel was tot het succes van zijn team nadat hij er niet in was geslaagd de Copa-finales van 2015 en 2016 te winnen en in 2019 niet in de halve finale te eindigen.

"Naast de titels hebben we veel genoten. Het is een genot om te zien hoe de spelers alles geven", zei hij. "Dat leidt ertoe dat we dingen kunnen bereiken. We hebben laten zien dat we, zelfs als we niet zoals in 2019 wonnen, door konden gaan en laten zien dat je dingen kunt doen."

Argentinië neemt het in Groep A ook op tegen Peru en Chili.
Advertenties

Monday 22 July
Sunday 21 July
Saturday 20 July