Suriname en Curaçao willen handelsrelatie versterken
08 Jun, 07:10
foto
De delegatie van Curaçao tijdens het gesprek met minister Rishma Kuldipsingh van EZ. Rechts minister Ruisandro Cijntje van Economische Ontwikkeling. (Foto: EZ)


Suriname en Curaçao willen de handelsrelatie versterken. Dit blijkt uit een onderhoud dat minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), had met haar collega Ruisandro Cijntje van Economische Ontwikkeling. Minister Kuldipsingh heeft het ondernemerschapsbeleid van EZ  gepresenteerd aan minister Cijntje en zijn delegatie. Daarnaast heeft ze de connectiviteit tussen beide landen ook besproken, waarbij de uitbreiding van de vluchten ter sprake is gekomen voor een mogelijkheid om cargo te sturen naar Curaçao.

Minister Cijntje heeft aangegeven dat Curaçao de best practices en lesson learned ervaringen van Suriname wil incorporeren in het beleid. Curaçao is ook bezig toe te treden tot de World Trade Organization (WTO) en heeft hierdoor Suriname gevraagd voor assistentie. Verder is Curaçao ook bezig om een geassocieerd lid te worden van Caricom, waarbij Suriname dit lidmaatschap heeft ondersteund tijdens de onlangs gehouden vergadering.

Kuldipsingh heeft haar collega van Curaçao hierdoor gevraagd naar een lijst van goederen die ze nodig hebben. Het bilateraal gesprek werd afgesloten met de instelling van een werkgroep met directeur Ondernemerschap Karishma Mathoera en onderdirecteur internationale Handel, Shailesh Ramsingh, om zaken verder te bespreken en uit te werken. Er zal verder ook gewerkt worden aan een raamwerk handelsverdrag tussen Suriname en Curaçao voor goederen en diensten.

Advertenties