Gerenoveerde Atjoni Internaat wordt september opgeleverd
21 May, 04:53
foto


Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) is gestart met de renovatie van het Internaat Atjoni. De renovatie van het internaat zal scholieren van het binnenland accommodatie bieden, waarbij zij geen lange reistijden meer hoeven af te leggen om hun studie te kunnen voortzetten. Het gaat om drie internaat gebouwen, een opslagruimte, een keuken, een studiezaal en een bibliotheek. Het internaat verkeerde al jaren in zeer slechte staat. In september moet de oplevering plaatsvinden.

Het ministerie is bezig met de uitvoering van het Secondary Technical Education Support Project, gefinancierd door de Islamic Development Bank (ISDB). Dit project heeft als doelstelling het vergroten van de toegang tot en het verbeteren van de kwaliteit van het secundair en technisch onderwijs. Het project behelst niet alleen de bouw van twee schoolcampussen voor secundair onderwijs in de districten Para en Marowijne, maar ook de renovatie en afbouw van het Internaat te Atjoni, meldt minOWC. 

Scholieren van het binnenland hebben weinig toegang tot het onderwijs en besteden lange reistijden via boottransport tussen hun woongebied en de school, welke de voornaamste barrière is voor deze studenten voor het voortzetten van hun studie. Atjoni is het centrale punt voor verkeer van en naar de bovenstroomse dorpen. Hierdoor is Internaat Atjoni strategisch gunstig gelegen, en op steenworp afstand van V.O.J. Atjoni.

Het ministerie erkent de cruciale rol van het internaat voor de ontwikkeling van de kinderen in het binnenland, en heeft alles in het werk gesteld om de renovatie van Internaat Atjoni op te starten. De werkzaamheden zijn in volle vaart, met als streefdatum voor de oplevering, september 2024.
Advertenties