HVB: Vp moet eer aanzichzelf houden in zaak Piet Wortel
27 Apr, 14:50
foto


Met grote verontwaardiging en teleurstelling heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging ( HVB) kennis genomen van de recente onthulling van de  vicepresident van de Republiek Suriname. Het is onaanvaardbaar dat deze functionaris publiekelijk (notarieel) heeft bevestigd goudstaven aan een notoire drugscrimineel, Piet Wortel te hebben overhandigd voor de verkoop. Dit is een schande voor ons land, stelt de HVB in een verklaring. 

Het vermoeden van betrokkenheid bij diverse strafbare feiten, waaronder witwassen, corruptie en schending van grondwettelijke bepalingen, is schokkend en ontoelaatbaar. "We roepen de president van de Republiek Suriname en De Nationale Assemblee op om afstand te nemen van deze onaanvaardbare betrokkenheid die een verontrustend voorbeeld vormt voor de jeugd en bijdraagt aan maatschappelijke verloedering." 

Politieke ambtsdragers dienen ethische en morele normen te handhaven en mogen niet de schijn wekken van onaanvaardbaar of strafwaardig gedrag, benadrukt de HVB. De vicepresident dient volgens de partij de eer aan zichzelf te houden en onmiddellijk afstand te doen van zijn functie. "Het is ten slotte de vraag in hoeverre de president op wiens helft de bal ligt dit accepteert en de samenwerking met de vicepresident voortzet."
Advertenties