CBB voert missie uit in Brokopondo
23 Apr, 15:03
foto
Marion Zaalman, coördinator WG Binnenland, opent de krutu met het traditioneel gezag


Bewoners van de ressorten Brokopondo-Centrum, Brownsweg, Klaaskreek en Sarakreek krijgen van 24 april tot en met 13 mei de gelegenheid hun burgerzaken ter plekke in orde te maken. Ze kunnen tijdens deze missie van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), onder meer, hun ID-kaart aanvragen, zich registreren volgens de wet Verplichte Burgerregistratie, verhuizingen schriftelijk aangeven en hun burger administratieve gegevens controleren.

Een mobilistatieteam onder leiding van Marion Zaalman, coördinator van de werkgroep Binnenland, heeft voorafgaande de werkzaamheden de genoemde gebieden bezocht. Het team was van 15 tot en met 19 april in het district, meldt de Communicatie Unit van Binnenlandse Zaken.

Zaalman benadrukt de belangrijke samenwerking met het traditionele gezag met betrekking tot de uit te voeren werkzaamheden. Zij geeft aan dat tijdens de krutu’s de traditionele gezagsdragers van de dorpen worden geïnformeerd over de aankomende werkzaamheden en de documenten die de burgers moeten overleggen. Deze gezagsdragers zullen ervoor zorgen dat de informatie wordt overgedragen aan de bewoners van de dorpen.

Kapitein Zwingly Strijder van Klaaskreek juicht het toe dat deze diensten in het district worden aangeboden, maar hoopt dat het geen eenmalige gebeurtenis zal zijn. “Als alles in het district kan worden afgehandeld, zou dat perfect zijn.” Hij heeft namelijk talloze gevallen mogen meemaken, waarbij burgers herhaaldelijk naar Paramaribo moesten reizen om hun burgergegevens te wijzigen. Hij doet een beroep op de bewoners van Klaaskreek om op 10 mei hun burgerzaken te komen regelen.
Advertenties

Sunday 19 May
Saturday 18 May
Friday 17 May