Defensie bevordert 128 militairen in naast hogere rang
21 Apr, 20:42
foto
Minister Krishna Mathoera van Defensie feliciteert een militair met haar bevordering in de naast hogere rang. (Foto: Defensie)


Defensie heeft 128 militairen bevorderd in een naast hogere rang. Minister Krishna Mathoera merkte op dat de militairen deze bevordering verdiend hebben door hun harde werk, moed, durf, verantwoordelijkheid en dienstbaarheid. “Zij verdienen het en zijn daarnaast ook een inspiratie voor anderen die ook de moed zullen hebben hierna. Deze toewijding die gedemonstreerd is, is essentieel om de defensieorganisatie tot het beste te maken. Een professionele, dienstbare en gezaghebbende organisatie"

Mathoera voerde aan dat het Nationaal Leger vertrouwen moet wekken, durf en verantwoordelijkheid neemt. "Een organisatie die dienstbaar is aan de samenleving, die ons land beschermt en anderen ondersteunt. Dat is onze missie. Wij moeten doorgaan en dat is de enige manier om ons land en Defensie te ontwikkelen”.

De bevelhebber van het Nationaal Leger, kolonel Werner Kioe A Sen, is ingenomen met het feit dat de organisatie wederom erin is geslaagd om op tijd bevorderingen te laten plaatsvinden. “Want hoe lastig is het niet wanneer het personeel zich bijzonder inzet en waarderingen uitblijven? Hoe lastig is het niet wanneer hardwerkende mannen en vrouwen zelf moeten vechten voor hun eigen rechtspositie?”, stelde hij. 

Een  heel groot deel van de defensieorganisatie blijft zich volgens de legerleider inzetten voor land en volk, en dit ondanks de vele beperkingen, de vele periodes ver van de familie, en ondanks de vele gevaren voor eigen leven. "Helaas is het de afgelopen tijd vaker voorgekomen dat militairen een scheve schaats hebben gereden. Militairen die bewust kiezen voor criminaliteit, kortom militairen met een criminele inborst. Laat het duidelijk zijn: voor rotte appels is er geen plek binnen onze organisatie”, benadrukte de legertopman.
 
Kioe A Sen wees er op dat het Nationaal Leger een professionele organisatie is die opereert op basis van wet en recht, respect naar de grondwet, integriteit, discipline, en waar vooral de totale samenleving op moet kunnen rekenen.  “Per slot van rekening is het gezamenlijk dienen van ons land Suriname in termen van garanderen van nationale veiligheid, prioriteit nummer 1. Dus voor u, voor ieder lid van de organisatie, ook voor de leiding van de defensieorganisatie. Het besef is wel degelijk aanwezig dat wanneer het keiharde veld- en militair werk uitgevoerd moet worden, dat u daarvoor paraat staat. En dit besef bestaat bij grote delen van onze organisatie. Vandaar dat wij van de leiding ons zullen blijven inzetten voor u als defensiepersoneel."
Advertenties

Friday 03 May
Thursday 02 May
Wednesday 01 May