Presidentiële delegatie bezoekt havenstad Dalian
16 Apr, 17:31
foto
President Chan Santokhi begroet de gastheren van provincie Lianing. Hij was op 14 en 15 april op bezoek in de havenstad Dalian.


President Chan Santokhi heeft een bezoek gebracht aan Dalian, een belangrijke havenstad en economisch centrum van China, gelegen aan de kust van de provincie Liaoning. De Surinaamse delegatie was op 14 en 15 april in deze stad. De presidentiële delegatie werd hartelijk verwelkomd door de provinciale overheid. Voorzitter Hao Peng van het provinciale congres en gouverneur Li Lecheng-samen met het lokale bestuur-begroetten de president in het ceremoniële centrum van de stad.

Voorzitter Peng sprak zijn respect uit voor het bezoek en bedankte president Santokhi voor het kiezen van Liaoning als bestemming. Hij feliciteerde president Santokhi met het succesvolle staatsbezoek aan China, inclusief de bilaterale gesprekken met president Xi Jinping en andere overheidsfunctionarissen. Peng benadrukte de goede relatie tussen Suriname en Dalian, vooral met betrekking tot het bedrijf CDIG, bekend vanwege infrastructuurprojecten in Suriname. Het staatshoofd bedankte de provinciale overheid en bevestigde de historische band tussen Suriname en China, met name Dalian, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Het staatshoofd benadrukte dat Dalian in Suriname synoniem staat voor goede infrastructuur, aangezien het bedrijf heeft bijgedragen aan de ontsluiting van enorme delen van het land door verharde wegen aan te leggen en infrastructuur te ontwikkelen. President Santokhi belichtte ook de langdurige relatie met China die meer dan 170 jaar teruggaat. Hij prees ook de bijdrage van de Chinese gemeenschap aan Suriname en nodigde de provinciale leiding uit om Suriname te bezoeken en handelspartnerschappen te verkennen. President Santokhi moedigde Chinese bedrijven aan om zich in Suriname te registreren en samen te werken met lokale bedrijven, waarbij Suriname wordt gezien als een regionale hub tussen Zuid-Amerika en het Caribisch Gebied.

Het bezoek aan China is vandaag afgesloten. De delegatie is onderweg naar Nederland. De president keert op 20 april terug in Suriname.
Advertenties