DSB verhoogt ATM fee nog niet; BNETS vraagt SRD 10
27 Feb, 14:37
foto


De Surinaamsche Bank (DSB) heeft besloten de SRD 5 die wordt betaald voor opnames bij de ATMs voor haar klanten niet te verhogen. BNETS heeft aangekondigd dat per 1 maart de fee per transactie met 100% omhoog gaat naar SRD 10, exclusief btw.

DSB klanten zullen vooralsnog SRD 5 per transactie (exclusief btw) blijven betalen bij DSB-ATMs. Het verhoogde tarief van BNETS is wel van toepassing op cliënten van overige banken die gebruik maken van een DSB-ATM.


BNETS zegt niet te ontkomen aan verslechterde economische situatie en is genoodzaakt de ATM opnames te verhogen. 
Dit bedrijf staat de banken bij in het accommoderen van cashopname bij de ATMs en betalingen bij de POS apparaten in winkels en bedrijven. De kosten die worden gedekt, omvatten o.a. uitgaven voor hardware, overige randapparatuur
en onderhoud. 

Door de dollarcomponent zijn deze prijzen de afgelopen jaren enorm gestegen. Momenteel wordt een deel van deze kosten door de banken gesubsidieerd. Ingaande oktober 2023 is een ATM opname een belastbare dienst, waardoor aanpassing van de opnamefee niet te voorkomen is, stelt BNETS.

Verwacht wordt dat er dit jaar grotere SRD coupures in omloop zullen zijn. Hierdoor zal de klant meer kunnen opnemen per transactie.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April