Bomb Squad verplaatst gedetoneerde explosieven
10 Feb, 01:02
foto
Leden van de Bomb Squad oriënteren zich op het terrein van NV Multi Options. Zij hebben de gedetoneerde projectielen verplaatst naar de Prof. Dr. Ali Kazerne in Nickerie.


De Bomb Squad heeft vrijdag de gedetoneerde projectielen verwijderd van het terrein van NV Multi Options scrap en recycle bedrijf in Nickerie. Het materiaal is nu opgeslagen in de Prof. Dr. Ali Kazerne. Op 31 januari vond tijdens het verwerken van de veilig verklaarde gedetoneerde projectielen een explosie plaats, terwijl door de autoriteiten was aangegeven dat het om onschadelijk materiaal ging. Twee werknemers zijn ernstig gewond geraakt. Zij liggen nog steeds in het ziekenhuis.

De politie heeft het terrein afgesloten na de explosie. De gewestelijk politiecommandant Armand Sabajo antwoordt op vragen van journalisten dat de gedetoneerde explosieven veilig waren verklaard. Hij kan niet aangeven hoe het komt dat er toch een ontploffing is ontstaan. Ondernemer Mitranand Jokhoe wilde zich vergewissen of er documenten zijn waaruit blijkt dat de spullen verplaatst mogen worden. Na een gehaal en getrek werd uiteindelijk overeenstemming bereikt om de projectielen te vervoeren.

Volgens de verantwoordelijke van het team van de Bomb Squad is de opdracht, om de projectielen te verwijderen van het terrein van het bedrijf. Opmerkelijk was dat de leden van de speciale afdeling geen beschermende kleding of attributen hadden bij de operatie die uitgevoerd werd. Zij hadden katoenen handschoenen aan met rubber-grip voor de handpalm.

Jokhoe deelt de journalisten mee dat zijn advocaat bezig is om te kijken wat ze doen met al de verliezen die het bedrijf geleden heeft. Hij wil een grondig onderzoek naar hoe het mogelijk is geweest dat veilig verklaarde explosieven, toch nog zijn ontploft. Het ergste van de zaak is dat twee werknemers zwaar lichamelijke letsels hebben opgelopen. Vanaf 31 januari ligt het bedrijf stil. Jokhoe wil weten wie gaat opdraaien voor de geleden schade.
Advertenties

Thursday 13 June
Wednesday 12 June