President: Informatie CCK en IRIS wordt serieus genomen
09 Feb, 01:34
foto
President Chan Santokhi


President Chan Santokhi zegt desgevraagd aan Starnieuws dat de informatie verstrekt door het Comité Christelijke Kerken (CCK) en de Interreligieuze Raad in Suriname (IRIS), serieus wordt genomen. Het staatshoofd heeft stappen ondernomen, nadat hij woensdag een schrijven ontving van deze organisaties.

Santokhi zegt dat hij zich nader zal laten informeren door de organisaties waarbij zij oproepen om zich eraan te houden  dat in de grondwet is vastgelegd dat om de vijf jaar Assembleeleden worden gekozen. Op basis daarvan worden de president en de vicepresident gekozen. Er zouden volgens het CCK en de IRIS stappen worden ondernomen om deze regering ten val te brengen.

"Ik heb reeds informatie opgevraagd bij de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten", deelt de president mee. De informatie wordt verder besproken met de ministers van Justitie & Politie, Defensie en Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Deze kwestie wordt verder onder de aandacht gebracht van de Nationale Veiligheidscommissie.

"Op basis van het resultaat en advies zullen wij handelen. De regering zal er alles aan doen om orde en rust te handhaven en veiligheid voor de samenleving te garanderen", stelt het staatshoofd.
Advertenties

Wednesday 28 February
Tuesday 27 February
Monday 26 February