Vonnis 8 december strafproces betekend aan verdachten
21 Dec, 14:46
foto


Het vonnis van het Hof van Justitie in de 8 december strafzaak  is binnen één dag betekend aan de veroordeelden. Het Openbaar Ministerie heeft formeel het vonnis vandaag ontvangen. Het hoogste rechtsprekende orgaan heeft gisteren het oordeel geveld.

Nu moeten de volgende stappen volgen. De veroordeelden die niet aanwezig waren op de zitting, zijn nu via de deurwaarder formeel op de hoogte gesteld van het vonnis. 

De toenmalige legerleider tevens oud-president van Suriname heeft Desi Bouterse de zwaarste  straf opgelegd gekregen. Hij moet 20 jaar onvoorwaardelijk in de cel. Ernst Gefferie, Iwan Dijksteel, Benny Brondenstein en Stephanus Dendoe hebben 15 jaar straf opgelegd gekregen voor medeplegen van moord.

Het is nog niet duidelijk of de veroordeelden een gratieverzoek zullen indienen. Het Openbaar Ministerie dat belast is met de gevangenneming is aan zet als er geen gratieverzoek wordt ingediend bij de griffie van het Hof van Justitie. Uiteindelijk moet president Chan Santokhi het besluit nemen over het verzoek. Hij zal eerst advies vragen aan het Hof van Justitie, maar hoeft zich hier niet aan te houden.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May