Rusland: Na uitspreken vonnis tijd van heling aangebroken
21 Dec, 20:08
foto
Gregory Rusland, voorzitter van de NPS


Na het uitspreken van het vonnis in het 8 december strafproces is de tijd van heling van onze samenleving aangebroken. Dit zegt Gregory Rusland, voorzitter van de NPS. Uitgaande van het vonnis is de betrokkenheid van de veroordeelden bij de moord op 15 Surinamers in 1982 genoegzaam bewezen. Het proces heeft bijkans 23 jaren geduurd.

Deze moorden hebben voor heel veel leed gezorgd bij delen in de samenleving en zijn steeds onderwerp van gesprek geweest zowel nationaal als internationaal.

Het is dan ook zeer te waarderen dat de rechterlijke macht haar taak, soms onder zeer uitdagende omstandigheden, tòch heeft uitgevoerd en afgerond. Het is nu zaak om binnen de bestaande mogelijkheden van wet en recht  verder te gaan en de focus te leggen op heling en ontwikkeling van onze samenleving.

Om te komen op het punt van groei en ontwikkeling, welvaart en welzijn, hebben wij alle Surinamers nodig, stelt Rusland. Het tij waarbij belangrijke delen van het volk onder slechte omstandigheden leeft, dient gekeerd te worden. Er zal vanuit het regeringsbeleid hard gewerkt moeten worden om o.a. te komen tot stabiele koopkracht, goede gezondheidszorg, goed onderwijs, veiligheid en financieel/economische verbetering.

Rusland zegt dat de NPS te allen tijde haar bijdrage zal leveren om te geraken tot een gezond land en volk waar het prettig wonen en werken en leven is.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May