Delen land zullen komende twee regenseizoenen nog onderlopen
07 Dec, 15:33
foto
Bij een fikse regenbui lopen diverse straten in Paramaribo en randdistricten onder water. (Archieffoto)


De straten in Paramaribo en van de randdistricten zullen minstens nog de twee komende regenseizoenen blank komen te staan. Dit vanwege het feit dat diverse pompgemalen nog gereviseerd of compleet vervangen dienen te worden. De  pompen worden in het buitenland gekocht en die worden op maat gemaakt. Het duurt 3 tot 6 maanden voordat zo een pomp in Suriname arriveert. 

Tijdens de kleine regentijd die intussen is begonnen en tot midden februari duurt, zullen de pompgemalen nog niet in staat zijn om het overtollige water snel af te voeren. Dit zegt minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken in gesprek met journalisten. Hij legt uit dat ruim 50 procent van de pompgemalen al is aangepakt.

De bewindsman benadrukt dat vanuit het ministerie werk wordt verricht om te zorgen dat diverse gebieden die onder water lopen sneller droog komen te staan. Nurmohamed stil bij  het pompgemaal te Leonsberg. Hij legt uit dat de sluisdeuren kapot zijn en daardoor niet functioneren. “Indien het zwaar regent gaat dat gebied zeker onder water lopen, maar na zes maanden - wanneer de diverse werkzaamheden zijn opgeleverd - mag dat niet meer het geval zijn". 

De minister merkt op dat bij Drambrandersgracht geen pomp meer te vinden is. Wanneer het hard regent zal dat gebied ook blank komen te staan. En hetzelfde principe geldt voor dit pompgemaal na zes maanden wanneer de nieuwe pompen zijn geïnstalleerd mag dat gebied niet meer onder water lopen, meent Nurmohamed. Het is niet zo, voert de bewindvoerder op OW aan dat er niks wordt gedaan vanuit het ministerie om de situatie aan te pakken.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April