SLM breidt vleugels weer uit naar Miami via Curaçao
07 Dec, 06:48
foto
Minister Albert Jubithana van TCT slaat de handen ineen met de Curaçaose ministers van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (Charles Cooper) (l) en van Economishe Ontwikkeling (Ruisandro Cijntje) na het versterken van de luchtvaartbetrekkingen met elkaar.


De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) is hard op weg om meer destinaties aan te boren. Niet alleen om het reisminnende publiek van dienst te zijn, maar meer nog om uit de lastige financiële positie te geraken.

Op het Surinaamse Consulaat in Curaçao is woensdag ruchtbaarheid gegeven aan de doelen die worden nagestreefd door Surinam Airways. Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme en zijn Curaçaose ambtgenoot Charles Cooper van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke planning hebben hun handtekening geplaatst onder de luchtvaartovereenkomst tussen Suriname en Curaçao.

Volgens de CEO van SLM, Steven Gonesh is dit heugelijk feit een belangrijke dag voor Suriname, Curaçao en SLM. Voor Surinam Airways wordt de basis gelegd voor het uitbreiden van de vleugels richting Miami. "Vanaf 18 december zal de vliegmaatschappij drie keer per week op de maandag, woensdag en vrijdag haar vluchten Paramaribo- Aruba-Curaçao- en Miami visa versa aanbieden aan het publiek", laat Gonesh weten met een brede grijns. Volgens hem is dit een markante ontwikkeling voor SLM, omdat de route wordt uitgebreid en de bilaterale banden tussen Suriname en Curaçao verder worden versterkt.

Minister Cooper benadrukte dat de diverse partijen hard hebben gewerkt om dit moment te bereiken. Hij zei dat beide volkeren profijt moeten halen uit deze samenwerking. Hij ging een stapje verder door aan te geven dat de bedrijven nu een beter platform hebben om het maximale te halen uit hun bedrijvigheid, daar er ook samengewerkt wordt met Miami.

Cooper hoopt dat er meer routes en verbindingen gemaakt kunnen worden vanuit Curaçao naar de rest van het Caribisch Gebied. De Curaçaose bewindsman liet doorschemeren dat er ook invulling gegeven kan worden aan de trans-Atlantische route. Hierover zijn diverse gesprekken gevoerd met verschillende partners, legde Cooper uit. Hij bracht dit ook onder de aandacht van de SLM en vroeg de CEO deze route ook mee te nemen in de planning.

Cooper vindt het belangrijk dat SLM zich heeft aangeboden op de route naar Miami, omdat veel Curaçaoënaars reizen naar Miami en hoge bedragen moeten neertellen voor een ticket aan de vliegmaatschappij, die vooralsnog geniet van haar monopolistische positie. Hij verwacht nu concurrentie op de route en verwacht dat SLM ook in de prijzen beter zal zijn dan zijn concurrent.

Jubithana gaf aan dat Suriname en Curaçao een gemeenschappelijke geschiedenis hebben. Door het ondertekenen van de luchtvaartovereenkomst wordt er een gemeenschappelijke basis gelegd voor een betere toekomst, voegde de TCT- bewindsman eraan toe.

Hij riep de diverse actoren op om de handen ineen te slaan om betere bruggen te bouwen voor de verschillende gemeenschappen. Jubithana richtte zijn peilers op de toerist en wat de samenwerking tussen beide partijen te bieden heeft voor de ene toerist om zijn vakantie tot een onvergetelijke te maken. De Surinaamse bewindsman blijft erbij dat de relatie tussen Suriname en Curaçao meer te bieden heeft op het gebied van handel, culturele uitwisseling en toerisme.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April