Scholieren enthousiast over tentoonstelling 120 jaar LVV
05 Dec, 11:28
foto
Scholieren van de middelbare school op bezoek bij het ministerie van LVV. Zij maken kennis met de vele activiteiten die in de landbouwsector plaatsvindt.


Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) herdenkt zijn 120e verjaardag met een tweedaagse tentoonstelling. De exhibitie is gisteren geopend en wordt vandaag afgesloten. Vandaag op de Wereld Bodemdag heeft het ministerie verschillende middelbare scholen ontvangen, om bij jongeren vroegtijdig interesse in de agro-sector aan te wakkeren. De technologische ontwikkelingen zijn positief aangekomen bij de studenten. Spannend werd de inzet van drones in de rijstsector.

120 jaar terug begon het ministerie als een landbouwproefstation, omdat er een uitbraak van ziekte was in de cacao sector. Het Landbouwproefstation  werd door professor Gerold Stahel op 4 december 1903 opgericht. Experts van Wageningen Universiteit van Nederland leidden vanaf toen onderzoekswerkzaamheden op de diverse proeftuinen in Suriname.  Één van de proeftuinen was ook Cultuurtuin.  Later is het Landbouwproefstation een hoofdafdeling geworden en vormde samen met andere afdelingen onderdeel van LVV.

De types bodem, de verschillende planttechnieken,gebruik van organisch mest en veel meer kwam aan de orde. De studenten zijn de mening toegedaan dat het ministerie vaker zulke dagen organiseert, waardoor er meer kennis kan worden opgedaan en de interesse in deze sector toeneemt. 

De exhibitie is tot stand gekomen door een samenwerking tussen LVV, Anton de Kom Universiteit, HJ Agro NV, WUSC CARIBEAN, CELOS en SNRI/ADRON.
Advertenties

Wednesday 28 February
Tuesday 27 February
Monday 26 February