Fernandes luidt kerst in met 60 meter kerstbrood
03 Dec, 03:54
foto
Maar liefst 60 meter kerstbrood is zaterdag verdeeld door Fernandes aan het publiek. Het bedrijf heeft dit jaar 60 meter kerstbrood gebakken. (Foto's: René Gompers)


Fernandes Bakkerij sneed zaterdag 60 meters aan kerstbrood. Met dit gebaar wordt de kersttijd in Suriname ingeluid. De dienbladen met sneetjes kerstbrood -belegen met poedersuiker en kaas- raken snel leeg: iedereen op de braderie wordt getrakteerd op een of meerdere sneetjes van de lekkernij.


Het speciale kerstbrood groeit elk jaar evenredig aan de leeftijd van Fernandes Bakkerij. Dit jaar wordt het publiek dus op 60 meters getrakteerd. Het festijn is nu anders aangepakt en is onderdeel van een groter geheel. Clayton van Vliet, marketing manager van Fernandes Bakkerij licht toe: "In verband met het 60 jarig bestaan van Fernandes Bakkerij en ons jaarlijks Fernandes Kerstbrood festijn is er van het jaar een Christmas Braderie gehouden, waar alle Business Units van Fernandes Group  en verschillende externe venters aan deelnemen."

Tot laat in de avond was het druk.

Het evenement is goed bezocht ondanks de felle zon. Hoe later het uur hoe drukker het wordt. Er valt naast de traktatie op kerstbrood nog heel veel te proeven, te beleven, te kopen en te winnen.

Fernandes heeft vanaf de vorige maand op verschillende locaties kerstbrood getrakteerd. Zaterdag is niet de laatste keer, geeft Van Vliet aan. "60 meter vandaag en over de hele maand november en december 120 meter Kerstbrood," deelt hij mee.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April