Ramadhin: Er wordt regeling getroffen met ziekenhuis Colombia
02 Dec, 00:57
foto
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid


Met het ziekenhuis La Cardio in Bogota, Colombia, is het ministerie van Volksgezondheid bezig een betalingsregeling te treffen voor een achterstallige schuld van US$ 700.000. Minister Amar Ramadhin zegt in gesprek met Starnieuws dat intussen goedkeuring is verleend door de Raad van Ministers om de schuld te betalen. Hij heeft donderdag nog geparticipeerd in een zoom-meeting met het ziekenhuis over de gefaseerde betaling. Hij verwacht dat zaken in orde komen.

Het Assembleelid Barkat Mohabali (VHP) heeft in De Nationale Assemblee de aandacht gevraagd voor de Armulov-regeling waarbij patiënten voor medische behandeling uitgezonden worden naar Colombia. Volgens hem is er een schuld van US$ 3 miljoen. Het gasthuis waar de Surinamers verblijven wordt volgens Mohabali verkocht. Een moeder met een kind zouden van daar moeten verhuizen. Twee ziekenhuizen zouden Suriname voor het gerecht slepen, omdat de achterstallige schulden niet zijn betaald.

De bewindsman legt uit dat bij de overname van deze regering in juli 2020, er een betalingsachterstand was van ruim US$ 1 miljoen. Dit is toen betaald. Alle inspanningen worden gepleegd om de rekeningen te betalen, maar de achterstanden kunnen moeizaam ingelopen worden. Ramadhin zegt dat hem niet bekend is dat de ziekenhuizen Suriname voor het gerecht willen slepen. "We zijn in onderhandeling met het ziekenhuis en de sfeer is goed", zegt de bewindvoerder op Volksgezondheid.

Naast Colombia worden patiënten die niet in Suriname behandeld kunnen worden via de Armulov-regeling ook naar Nederland uitgezonden. De minister zegt dat hij nadere details over het gasthuis zal uitzoeken en in De Nationale Assemblee verder zal ingaan op deze kwestie die aangekaart is tijdens de openbare vergadering donderdag.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May