Militaire samenwerking Suriname en Frans-Guyana in 2024 gegarandeerd
01 Dec, 07:43
foto
Brigadier-generaal Marc Le Bouil, commandant van de Franse strijdkrachten in Frans-Guyana wordt verwelkomd door Waarnemend bevelhebber van het Nationaal Leger tevens commandant van de Luchtmacht, luitenant-kolonel Marven van Huisduinen.


De militaire samenwerking tussen het Surinaamse leger en dat van Frans-Guyana in 2024 is verzekerd. De militaire coöperatie tussen de twee landen begon in 1992 en is gebaseerd op professionaliteit, vertrouwen, vriendschap, wederzijds respect en wederzijds voordeel. Deze samenwerking heeft zich in de loop der jaren alleen maar versterkt.

Het Nationaal Leger militair heeft kort geleden nog materieel ter waarde van een miljoen euro ontvangen van Frankrijk. De donatie bestond grotendeels uit FAMAS-geweren en munitie en is bedoeld om de interoperabiliteit tussen beide legers te bevorderen om gezamenlijk de vele uitdagingen en bedreigingen nu en in de toekomst aan te pakken.

Brigadier-generaal Marc Le Bouil, commandant van de Franse strijdkrachten in Frans-Guyana, was met zijn delegatie ook deel van de parade en het defilé op de 48e onafhankelijkheidsdag van Suriname. De Franse topfunctionaris heeft ook deelgenomen aan de 12e regionale vergadering over militaire uitwisseling. Er zijn opnieuw afspraken gemaakt over opleidingen en trainingen voor het Nationaal Leger, gezamenlijke oefeningen, patrouilles, informatie-uitwisselingsmomenten en eventuele wederzijdse steun.

Waarnemend bevelhebber van het Nationaal Leger tevens commandant van de Luchtmacht, luitenant-kolonel Marven van Huisduinen heeft zijn handtekening geplaatst onder de samenwerkingsovereenkomst voor 2024. Brigadier-generaal Le Bouil deed dat namens de Franse strijdkrachten.
Advertenties

Wednesday 28 February
Tuesday 27 February
Monday 26 February