Miskin: President geeft opdracht afwikkelen twk CLO
24 Nov, 00:38
foto
Michael Miskin, voorzitter CLO


President Chan Santokhi heeft de knoop doorgehakt. Hij heeft te kennen gegeven tijdens een vergadering met Ravaksur Plus dat de achterstallige gelden die ambtenaren die nog in het FISO-systeem zitten, moeten krijgen, afgewikkeld moeten worden. Michael Miskin, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), zegt aan Starnieuws dat dit jaar nog afspraken over de betalingstermijnen gemaakt moeten worden.

De 50% salarisverhoging was met de toenmalige regering  in 2020 overeengekomen. De verhoging is gebaseerd op het salaris van 2018. De regering moet deze verhoging 42 maanden met terugwerkende kracht (twk) betalen. Wanneer de betaling zal beginnen, moet verder besproken worden. Alle technische zaken zijn reeds uitgezocht, zegt Miskin. Het is nu een kwestie van afwikkelen.

Het heeft heel lang geduurd voordat de regering en CLO tot een vergelijk zijn gekomen. De uitvoering stagneerde nog, maar nu heeft de president duidelijk aangegeven dat de uitvoering moet plaatsvinden.

Nu zitten slechts de bureauambtenaren en het ziekenhuispersoneel nog in het FISO-systeem. Alle andere groepen zijn uit FISO gestapt. Vandaar dat niet iedereen in aanmerking komt voor deze uitbetaling.

Gisteren hebben Ravaksur, BvL, ALS en FOLS overeenstemming bereikt met de regering over de belastingvrije som, verruiming van de belastingschijven en een netto-uitkering van SRD 1.000 koopkrachtversterking op de SRD 2.500. Deze overeenkomst geldt voor zes maanden en gaat per 1 januari in.



Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May