DNA begint maandag met algemene politieke beschouwingen
19 Nov, 00:58
foto
Maandag begint het parlement met de Algemene Politieke Beschouwingen.


De Nationale Assemblee zal maandag beginnen met de algemene politieke beschouwingen. Dan zal worden ingegaan op de jaarrede die president Chan Santokhi eind september heeft gehouden. Het beleid van het komende jaar zal centraal staan bij dit agendapunt.

VHP-fractieleider Asis Gajadien zegt aan Starnieuws dat diverse belangrijke onderwerpen aan de orde zullen komen bij de Algemene Politieke Beschouwingen. Hij noemt onder andere de actiepunten ter uitvoering van de Anti Corruptiewet en versterking van de instituten ter bevordering van goed bestuur. 

Veiligheid van de burgers is ook een van de hete hangijzers. De voorzieningen van het Korps Politie Suriname moet duidelijk zijn. Er moeten volgens Gajadien ook maatregelen komen tegen het niet naleven van de regels in het korps. 

De belastinghervormingsmaatregelen zijn volgens de fractieleider van de VHP bijzonder belangrijk. Deze moeten zodanig zijn dat de economische ontwikkeling verder moet worden gestimuleerd. 

Er dient ook duidelijkheid te komen over de uitvoering van het sociaal beleid waarbij de juiste ondersteuningsmaatregelen voor diverse doelgroepen belangrijk zijn. De regering zal uitgebreid antwoord moeten geven op de algemene koopkrachtversterkingsmaatregelen opdat burgers in staat zijn de basisbehoeften aan te schaffen. Er worden oplossingen gezocht in onder andere verruiming van de belastingschijven.
Advertenties