Iraanse president over Gaza: Actie nodig en geen woorden
11 Nov, 12:50
foto
De Iraanse president Ebrahim Raisi vindt dat eenheid van islamitische landen nu erg belangrijk is. (Foto: AL Jazeera)


De Iraanse president Ebrahim Raisi zei zaterdag dat de tijd was gekomen voor actie over het conflict in Gaza in plaats van te praten. Hij maakte zijn opmerkingen terwijl hij op weg was naar Saudi-Arabië om een top bij te wonen over de oorlog tussen Israël en Hamas-militanten.

"Gaza is geen arena voor woorden. Het zou voor actie moeten zijn", zei Raisi op de luchthaven van Teheran voordat hij vertrok naar de top van Arabische en islamitische naties in de Saudi-Arabische hoofdstad Riyadh.

"Tegenwoordig is de eenheid van de islamitische landen erg belangrijk", voegde hij eraan toe.

Het is het eerste bezoek aan Saudi-Arabië door een Iraans staatshoofd sinds Teheran en Riyad in maart een einde maakten aan jaren van vijandigheid onder een door China bemiddelde deal.

"De top zal een krachtige boodschap sturen naar oorlogszuchters in de regio en resulteren in het stoppen van de oorlogsmisdaden in Palestina", aldus de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amirabdollahian, die Raisi begeleidt, op de website van de regering-Padolat.

"Amerika zegt dat het geen uitbreiding van de oorlog wil en heeft daartoe berichten naar Iran en verschillende landen gestuurd. Maar deze verklaringen zijn niet consistent met de Amerikaanse acties", zei Raisi in de commentaren op de televisie op de luchthaven van Teheran.

"De oorlogsmachine in Gaza is in handen van Amerika, dat een staakt-het-vuren in Gaza verhindert en de oorlog uitbreidt. De wereld moet het ware gezicht van Amerika zien", zei Raisi.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May