VS maakt zich sterk voor 'humanitaire pauze' in Gaza
05 Nov, 02:56
foto
In Suriname heeft het Platform Gerechtigheid Palestina een vredesloop gehouden voor beëindigen van de oorlog.


De Amerikaanse president Joe Biden heeft zaterdag op een vraag van een journalist geantwoord dat er vooruitgang is geboekt om een 'humanitaire pauze' veilig te stellen in de oorlog in de Gazastrook. De Amerikaanse minister Antony Blinken voert hierover gesprekken met diverse landen in het Midden-Oosten.

Blinken doet diverse landen aan voor de humanitaire pauze die noodzakelijk is om hulp te bieden in Gaza waar er een ernstig tekort is aan voedsel, water en medicamenten. Bij mondjesmaat komen er hulpgoederen Gaza via Egypte binnen, maar deze zijn lang niet voldoende.

Er is echter nog geen overeenstemming bereikt over een wapenstilstand. Blinken heeft in Jordanië met verschillende leiders van Arabische landen gesproken over een gevechtspauze. Blinken heeft de media meegedeeld dat er verschillende meningen zijn over een onmiddellijk staakt-het-vuren. Dit zou Hamas de mogelijkheid geven om zich te hergroeperen en nieuwe aanvallen uit te voeren. Hij maakt zich sterk voor een gevechtspauze opdat humanitaire hulp kan worden geboden.

Volgens berichten in de internationale media zou Israël gisteren een luchtaanval hebben uitgevoerd op een vluchtelingenkamp. Er zouden 30 doden zijn gevallen, onder wie vrouwen en kinderen.Israël heeft vrijdag in Gaza-stad een ambulance aangevallen die naar eigen zeggen militanten vervoerde, maar waarvan de gezondheidsautoriteiten in de door Hamas gecontroleerde enclave zeiden dat ze gewonde mensen evacueerden van het belegerde noorden naar het zuiden van het gebied.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May