Nederland schenkt politiekapel muziekinstrumenten
29 Oct, 20:32
foto
Minister Kenneth Amoksi neem symbolisch een muziekinstrument in ontvangst van de vertegenwoordiger van de Nederlandse ambassade, Bianca Hettinga.


De politiekapel heeft een grote partij muziekinstrumenten gekregen van de Nederlandse ambassade. Deze zijn vrijdag overgedragen aan minister Kenneth Amoksi van Justitie & Politie. De minister gaf in zijn toespraak aan dat hij de politiekapel graag weer ziet in zijn glorie dagen en dat het verzorgen van muzieklessen aan jongeren in achter gestelde buurten daadwerkelijk plaatsvindt.

Deze donatie is mede tot stand gekomen door tussenkomst van de trekker van dit project adviseur Stanley Dijksteel en de coördinator Sew Soekhlal. De minister droeg vervolgens de instrumenten over aan de plaatsvervangend korpschef, commissaris Stanley Changoer, die op zijn beurt de instrumenten heeft overhandigd aan de kapelmeester, de inspecteur van politie 1e klasse Duncan Marcet.

De vertegenwoordigers van de Nederlandse ambassade, Bianca Hettinga merkte op dat de politiekapel een symbool van trots is van het Korps Politie Suriname. Zij is ingenomen dat de instrumenten ook gebruik zullen worden om jongeren in de achtergestelde buurten muziekonderwijs te laten genieten, meldt de politie Public Relations.

De minister gaf aan dat ver vóór zijn benoeming tot minister van Justitie & Politie hij een project had voor muziekonderwijs aan kansarme jongeren die,  zodra hij in gelegenheid zou zijn dit te verwezenlijken hij er gelijk werk van zou maken. Na zijn aanstelling heeft hij tijdens zijn werkbezoek als minister samen met politiecommissaris Georgine Acton aan het Nederlands politie korps te Utrecht, dit onder de aandacht gebracht van de politiechef Martin Sitalsing, die ingenomen was met het project en zich heeft gehouden aan toen gemaakte afspraken.  Hij bedankte verder eenieder in het algemeen, maar in het bijzonder de voorzitter van het Nederlands orkest die een cruciale bijdrage tot deze donatie, heeft geleverd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May