Loopbrug en logeergebouw Goejaba in gebruik genomen
29 Oct, 00:58
foto
De loopbrug die Goejaba verbindt met de andere kant van het dorp is zaterdag officieel in gebruik genomen. De brug is belangrijk voor de veiligheid van kinderen en volwassenen. (Foto's: Bureau Eenheid)


De 80 meter lange loopbrug die gebouwd is van Goejaba over de Tinakreek naar de andere kant van het dorp is zaterdag in gebruik genomen. Ook het logeergebouw van het grootste dorp in Boven Suriname is voor geopend verklaard door vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Minister Gracia Emanuëls van Regionale Ontwikkeling & Sport heeft via de Stichting Fonds voor Ontwikkeling Binnenland getrokken aan de projecten. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken die samen met adviseurs van de president aanwezig was bij de plechtigheid, merkte op dat de regering een verkiezingsbelofte heeft waargemaakt.

In de regentijd komt er water in de kreek waardoor kinderen op een onveilige manier de school bereikten door te waden in het water. Het heeft enige tijd geduurd om de loopbrug te realiseren omdat bij het aantreden van de regering onvoldoende middelen waren, zeiden de vp en de ministers. Daarom is via stichting FOB gezocht naar middelen. Nu de loopbrug is opgeleverd kunnen kinderen en volwassenen veilig de overkant bereiken. Ook zal de brug mensen stimuleren om aan de andere kant van het dorp te gaan wonen aangezien er weinig ruimte is in Goejaba. Verwacht wordt dat het dorp zich verder zal ontwikkelen.


De vp heeft het logeergebouw met alle faciliteiten overgedragen aan districtscommissaris Frits Dinge. Naast de tien logeerkamers met bad en toilet, is er ook een ruime vergaderzaal. Goejaba kan nu meer toeristen herbergen. Brunswijk benadrukte om zo goed mogelijk om te gaan met de faciliteiten en er kunnen nu fondsen worden vergaard voor de verdere ontwikkeling van het dorp.

Vp Ronnie Brunswijk probeert het bed uit.

Nurmohamed merkte op dat de president ook adviseurs afgevaardigd heeft naar Goejaba om na te gaan wat de noden zijn van het dorp. Er zijn gesprekken gevoerd met dignitarissen en bewoners ter plekke. Er is aandacht gevraagd voor het zonnepanelenproject dat opgezet is in het dorp maar indertijd onder water is gelopen. Hierdoor is de plant niet meer in gebruik. Het ligt in de bedoeling dat de panelen naar een hoger gelegen gebied moeten worden verhuist. Dit zal verder worden uitgewerkt.

Ministers Gracia Emanuëls en Riad Nurmohamed aan de andere kant van de loopbrug.

Brunswijk is ingenomen met de delegatie die de president heeft gestuurd. Hij hield de mensen voor dat de topdelegatie ervoor zullen zorgen dat zaken die urgent zijn daadwerkelijk kunnen worden gerealiseerd. Minister Emanuëls legde uit dat er veel uitdagingen waren om de loopbrug en het logeergebouw op te leveren. Hoe moeizaam de weg ook was, het project is tot een goed einde gebracht. De dorpelingen toonden hun dankbaarheid voor het realiseren van de loopbrug. Velen hebben dan ook over de loopbrug gelopen bij de officiële opening.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May