Mast Luchtvaartdienst omgevallen door onweer met hagelbui
13 Oct, 15:13
foto
De mast van de Luchtvaartdienst Suriname op Zanderij is omgevallen. De schade is enorm, maar het vliegverkeer kan worden gecontinueerd. (Foto: SoZaVo/TCT)


Het onweer gepaard met een hagelbui in het district Para, heeft een mast van de Luchtvaartdienst Suriname doen omvallen. Waarnemend minister Uraiqit Ramsaran van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) is vandaag poolshoogte gaan nemen. Hij geeft aan dat de schade aanzienlijk is en benadrukt dat het vliegverkeer toch kan worden voortgezet.

De laatste jaren hagelt het steeds vaker in Suriname. Het fenomeen is donderdag voor het eerst vastgelegd in Para. Het natuurverschijnsel heeft een communicatiemast van de luchtvaartdienst laten omvallen op Zanderij. Ramsaran, vergezeld door de onderdirecteur van Transport en de leiding van de Luchtvaartdienst Suriname zijn vanmiddag ter plekke geweest. Vooralsnog is dit de enige schade die in beeld is gebracht.

De Luchtvaartdienst heeft te kennen gegeven dat de situatie onder controle is. Ramsaran geeft aan dat er vanuit TCT  alles in het werk wordt gesteld om de herstelwerkzaamheden zo snel als mogelijk te verrichten. "De schade is behoorlijk," merkt de bewindsman op. Hij stelt de samenleving gerust en geeft aan dat het vliegverkeer gecontinueerd blijft.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May