Santokhi naar Dominicaanse Republiek in kwestie Haïti
28 Sep, 22:45
foto
President Chan Santokhi spreekt de 78e Vergadering van de Verenigde Naties toe.


President Chan Santokhi zal volgende week worden ontvangen door president Luis Abinader van de Dominicaanse republiek. Het bezoek heeft alles te maken met de steun die Suriname heeft toegezegd aan de multilaterale veiligheidsmissie in Haïti onder leiding van Kenia. Het staatshoofd arriveert op 4 oktober in de Dominicaanse Republiek.

Het officieel programma van zijn bezoek begint op 5 oktober. Naast de protocollaire en ceremoniële handelingen, zal er een militaire evaluatie plaatsvinden. De twee regeringsleiders zullen ook een privé-audientie hebben in het presidentiële kantoor van het Nationaal Paleis. President Santokhi zal bij een bezoek aan het Nationaal Congres ontvangen worden door de voorzitters van de Senaat, Ricardo De Los Santos, en de Kamer van Afgevaardigden, Alfredo Pacheco.

Een week geleden nam minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking deel aan een onderhoud met internationale partners onder wie ook zijn Amerikaanse collega Anthony Blinken en de Keniaanse Alfred Nganga Mutua. Het onderhoud vond plaats aan de zijlijn van de 78e Algemene Vergadering van de Verenigde naties in New York.

Aan de orde kwamen de steeds verslechterende politieke, humanitaire en veiligheidssituatie in Haiti en hoe een bijdrage te leveren aan een urgente en duurzame oplossing van dit probleem. De noodzaak voor een urgent ingrijpen en ondersteuning van de internationale gemeenschap is opnieuw benadrukt. Het ligt in de bedoeling dat de Veiligheidsraad spoedig goedkeuring geeft aan de multinationale veiligheidsmissie naar Haïti onder leiding van Kenia.

Naast Kenia hebben enkele andere landen, waaronder Caricom-staten, personele ondersteuning toegezegd. Onder hen zijn behalve Suriname ook de Bahama's en Jamaica.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May