Assembleelid Mangre doneert beddengoed aan AZP
28 Sep, 14:30
foto
Assembleelid Reshma Mangre (rechts) overhandigt de lakens aan medisch directeur van AZP, Lindy Liauw Kie Fa. (Foto: René Gompers)


Assembleelid Reshma Mangre (VHP) heeft meer dan 500 beddenlakens en kussenslopen gedoneerd aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP).  Ze  geeft aan dat de komende tijd ze nog minstens drie ziekenhuizen gaat aandoen met de donatie. "Een bescheiden bijdrage, een druppel op een gloeiende plaat," merkt Mangre op. "Maar ik ga mijn best doen om vaker een bijdrage te leveren."

Mangre heeft de 273 lakens en 278 kussenslopen overhandigd in het Medisch Diagnostisch en Behandelcentrum (MDBC). De donatie is ontvangen door Lindy Liauw Kie Fa, medisch directeur van AZP.  De schenking is mede mogelijk gemaakt door Bombay Suriname Tours NV.

"We zijn blij met elke geste die wordt gedaan," merkt Liauw Kie Fa op. "Zoals u weet heeft de zorg het heel erg moeilijk. In principe kunnen we alle beetjes gebruiken, elk gebaar hoe klein dat ook is, is welkom. Geven aan AZP is geven aan de samenleving. Het is inderdaad zo dat soms vanwege lakens de doorstroming niet optimaal is. We gaan er heel goed gebruik van maken."

Mangre: "De bedoeling is dat we ook gaan doneren aan het 's Lands Hospitaal, Streekziekenhuis Wanica en het Militair Hospitaal. We denken ook aan Nickerie. Het is een bescheiden bijdrage die ik als volksvertegenwoordiger geef." Gedacht wordt om ook tehuizen mee te nemen bij de donaties. "Maar de prioriteit ligt bij het ziekenhuis," zegt Mangre. "Als men ziek is komt men hier. De concentratie is hier groter. Andere instanties gedenken zou ook kunnen, maar alles hangt van het budget af."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May