Jogi: Insinuaties over zijn rol zaak aanhouding grondinspecteur
14 Sep, 02:57
foto
Assembleelid Mahinder Jogi


Assembleelid Mahinder Jogi tevens hoofdbestuurslid van de VHP wordt beschuldigd van het aanzetten van een grondinspecteur A.G. (24) tot sjoemelen met gronden. A.G. is in verzekering gesteld door het Openbaar Ministerie. Jogi ontkent tegenover Starnieuws en andere media, de aantijgingen aan zijn adres. Hij geeft toe A.G. aan een baan te hebben geholpen, maar heeft hem geen wederdienst gevraagd. 

De moeder van A.G. echter heeft via D-TV Express aangegeven dat Jogi haar zoon, die ook nog student is, tij en ontij belde. Hij moest steeds zaken voor Jogi in orde maken. De vrouw beschuldigt het Assembleelid ervan haar zoon in deze situatie te hebben gebracht. Ook zou hij advocaat Irvin Kanhai in de arm hebben genomen voor A.G. maar hier is volgens de moeder geen gebruik van gemaakt. Zij is in Nederland met vakantie, maar zal vervroegd terugkeren naar Suriname. 

Jogi merkt op dat diverse Assembleeleden haast dagelijks functionarissen benaderen om zaken in orde te krijgen voor mensen die niet geholpen worden. Zo zet hij zich in voor personen voor verschillende zaken waaronder grond, koopkrachtversterking en ziektekostenverzekering. De volksvertegenwoordiger voert aan dat hij vanaf 1986 bezig is met ondersteuning van zoveel mensen.
Er wordt volgens Jogi te veel gespeculeerd en zijn naam wordt in opspraak gebracht, terwijl hij niets te maken heeft met de zaak waarvoor de grondinspecteur is aangehouden. "Ik heb mij nooit met de zaak bemoeid", benadrukt de politicus. Hij heeft ook nog niks gehoord van de politie of het Openbaar Ministerie.

VHP-fractieleider om een reactie gevraagd over de commotie die in de samenleving is ontstaan over het fractielid, zegt dat het onderzoek ongestoord moet worden gedaan. Als het Openbaar Ministerie zal vragen om in belang van het onderzoek het Assembleelid in staat van beschuldiging te stellen, zal de VHP-fractie hieraan meewerken. De VHP heeft zich altijd op het standpunt gesteld dat bij onderzoeken, het justitieel apparaat geen strobreed in de weg moet worden gelegd, ook al zou het gaan om een fractielid.

Jogi vindt dat de zaak bewust in een andere richting wordt gebracht. Er is geen case tegen hem, "maar mensen insinueren zaken die helemaal niet aan de orde zijn", meent de politicus. "Indien er een zaak komt in De Nationale Assemblee waar de pg vraagt om mij in staat van beschuldiging stellen, zal ik ook vóór stemmen", zegt Jogi.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May