Van Dijk-Silos: Ik heb rechtszaak niet verloren
02 Sep, 04:50
foto


De jurist Jennifer van Dijk-Silos vindt dat zij tóch gewonnen heeft, want "nu ligt er een goed concept over de wijziging van de Kiesregeling bij De Nationale Assemblee". Zij had een rechtszaak aangespannen tegen president Chan Santokhi (de Staat) en Assembleevoorzitter Marinus Bee. Zij had gevorderd dat de president binnen twee weken na uitspraak van de rechter, een conceptwet moest indienen om de artikelen 9 en 24 van de Kiesregeling te wijzigen conform het vonnis van het Constitutioneel Hof.

Monique Vos heeft namens de Assembleevoorzitter een formeel verweer gevoerd alsmede materieel verweer. De rechter heeft Van Dijk-Silos niet ontvankelijk verklaard, zegt Vos in gesprek met Starnieuws. Van Dijk-Silos had gevorderd dat wanneer de president het concept heeft ingediend, Bee binnen een maand met de behandeling moest beginnen en hij moest zich beijveren voor quorum. Het vonnis is nog niet verstrekt aan de partijen, waardoor de advocaat inhoudelijk verder hierop niet kan ingaan.

Van Dijk-Silos merkt tegenover Starnieuws op dat na de indiening van het kortgeding, de president zich gehaast heeft om conceptwetten in te dienen bij De Nationale Assemblee. Intussen hebben alle fracties van De Nationale Assemblee gezamenlijk een initiatiefvoorstel ingediend waarin ze gaan voor landelijke evenredigheid. Van Dijk-Silos zegt dat de conceptwet conform de uitspraak is van het Constitutioneel Hof. Zij is door de commissie van rapporteurs die de openbare behandeling voorbereid, geconsulteerd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May