President: Angst samenleving over veiligheid moet weg
31 Aug, 04:48
foto
President Chan Santokhi in het programma '8ter 't nieuws.


Het Korps Politie Suriname zal later op de dag een persconferentie houden over de ontwikkelingen op het criminele vlak en de acties van de politie hiertegen. President Chan Santokhi heeft een onderhoud gehad met de minister van Justitie & Politie en de korpsleiding. Hij heeft een plan van aanpak gevraagd om de criminaliteit in te dammen. Intussen is dit plan, dat er niet was, gepresenteerd aan de president.

De politie en het Nationaal Leger zullen samen optrekken om het angstgevoel in het land weg te nemen. President Santokhi zei in het STVS-programma 8ter 't nieuws dat goed getrainde criminelen systematisch bezig zijn met het plegen van misdrijven waarbij ook doden te betreuren zijn. Zij moeten worden ingerekend, want dat is nog niet het geval. Met een goed plan van aanpak zal strategisch opgetreden worden.

Het is belangrijk dat de rust in het land wordt teruggebracht. Er moet ook beter gecommuniceerd worden met de samenleving. Duidelijk moet worden meegedeeld welke criminele activiteiten gepleegd zijn, welke zijn opgelost en waar er hulp nodig is van het publiek. Misdrijven die gepleegd worden, zijn snel verspreid op social media, waardoor landelijk het angstgevoel ook toeneemt. Daarom is betere communicatie van belang en een effectief plan om op te treden.

De president heeft nagetrokken of het werkelijk aan middelen en voertuigen ligt dat de politie niet effectiever kan optreden. Hem is verzekerd dat met wat er nu aan mogelijkheden zijn, betere resultaten geboekt kunnen worden door een goede samenwerking tussen de verschillende diensten bij de politie. Er moet landelijk opgetreden worden. Met goede wil kan er volgens de president veel worden bereikt.

In De Nationale Assemblee hebben enkele leden de kwestie van de verruwde criminaliteit, waarbij moord en doodslag aan de orde van de dag zijn, ook aangekaart. Zij benadrukten dat de regering zo snel mogelijk de criminaliteit terug moet brengen naar aanvaardbare proporties. De situatie, waarbij gangs tegenover elkaar staan en doden vallen, is niet acceptabel.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May