Ministers justitie gaan gezamenlijk criminaliteit aanpakken
27 Aug, 20:47
foto
Politie rekruten geven een demonstratie aan de ministers uit de Antillen. Door de demonstraties is een goed beeld gegeven over de korpsen. (Foto: Voorlichting JusPol)


Suriname, Curaçao, Aruba en Sint Maarten hebben afgesproken om gezamenlijk de criminaliteit aan te pakken. Dit is tijdens het werkbezoek van de ministers van justitie afgesproken. Het hebben van gemeenschappelijke issues en door samenwerkingen kunnen zaken rond criminaliteit en veiligheid beter worden aangepakt, zegt minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie. Verder hebben de ministers meerdere onderwerpen die betrekking hebben op grensoverschrijdende criminaliteit gesproken. 

De ministers Shalten Hato (Curacao), Anna Richardson (Sint Maarten) en Rocco Tjon (Aruba) hebben van 22 tot 26 augustus een werkbezoek gebracht. Om een goed beeld te krijgen hoe zaken binnen de verschillende justitiële instellingen in Suriname verlopen, heeft de delegatie verschillende afdelingen en korpsen aangedaan zoals, Opa Doelie, Bestrijding Zware Criminaliteit, Politie Academie, Commend Center van Korps Politie Suriname en het Korps Penitentiaire ambtenaren.

Op alle afdelingen en korpsen werden er presentaties gehouden, meldt de afdeling Voorlichting van het ministerie van Justitie & Politie. Tijdens deze presentaties kon men zien hoe zo een afdeling haar werkzaamheden verricht en met welke uitdagingen zij te kampen hebben en hoe zij dat oplossen. Het bezoek is zaterdag afgesloten met een intentieverklaring.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May