Raven uit Brazilië gestolen bij LBB Zanderij
22 Aug, 12:54
foto
23 van de 29 beschermde raven uit Brazilië zijn gestolen vanuit de dienst LBB te Zanderij. Deze waren het land binnengesmokkeld. (Foto: KPS)


Bij de dienst 's Lands Bosbeheer (LBB) te Zanderij zijn 23 van de 29 beschermde raven van het soort Laeri-ara die in Brazilië voorkomen, gestolen. Een jachtopziener heeft vanmorgen op het politiebureau Zanderij aangifte van diefstal gedaan. 

Deze beschermde vogels zijn vorige maand het land binnengesmokkeld en door de politie in beslag genomen. Deze vogelsoorten waren ondergebracht bij LBB en zouden vandaag na overleg met de Braziliaanse autoriteiten wederom worden opgehaald.

Uit het voorlopige onderzoek van de politie is gebleken dat de verdachten 23 van de raven die goed beveiligd in een garage waren ondergebracht tussen 01.00 uur en 03.00 uur in de ochtend hebben weggenomen. De verdachten zijn eveneens met de sloten waarmee de garage was beveiligd er vandoor gegaan.

Er zijn tot nog toe geen verdachten aangehouden, maar een voertuig is wel in beeld gebracht, meldt de politie Public Relations.     

Op de samenleving wordt het beroep gedaan alert te zijn en inlichtingen hieromtrent gelijk doorspelen aan ieder politiebureau of op het nummer 115 van het Command Center.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May