Assembleevoorzitter gaat vergadering over onderwijs uitschrijven
19 Aug, 04:48
foto
Assembleevoorzitter Marinus Bee


Assembleevoorzitter Marinus Bee heeft de leden van de NDP-fractie die om een spoedvergadering hadden gevraagd over onderwijsaangelegenheden, toegezegd dat deze zal worden uitgeschreven.

"Het valt niet te onderkennen, dat de situatie binnen ons onderwijs aan een kritische evaluatie toe is. Derhalve zal ik het als voorzitter daarheen doen geleiden, dat er op korte termijn een vergadering wordt uitgeschreven om de nijpende onderwijskwesties aan de kaak te stellen", schrijft de parlementsvoorzitter aan de Assembleeleden die om de vergadering hebben gevraagd.

De Assembleeleden hebben elf punten opgesomd over zaken die onduidelijk zijn en misgaan in het onderwijs. Zij hebben aangevoerd dat het onderwijs op alle niveaus  met een opmerkelijke achteruitgang en uitdagende problemen kampt. 

Zij voeren aan dat op beleidsniveau weinig tot geen vooruitgang is, maar juist een zichtbare stilstaand en vernietigend beleid, welke de jeugd een wazige toekomst en minder zekerheid biedt. 

Om tot een goed functionerend onderwijsstelsel te komen is het noodzakelijk dat het fundament van kwalitatief en goed onderwijs daadwerkelijk op orde wordt gebracht", stellen de Assembleeleden.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May