Kabinet van de President scherpt grondbeleid aan
11 Aug, 04:10
foto
Kabinet van de President


Met een algemene beschikking, die opgemaakt zal worden door het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer, zullen overdrachten van gronden rechtstreeks via de notaris gedaan kunnen worden. Het gaat onder meer om stukken van overdrachten van gronden, na familieoverdracht. Deze documenten liggen in veel gevallen al jaren bij de notaris.

De onzekerheid bij burgers over het al dan niet kunnen investeren in hun grond, zal nu tot het verleden gaan behoren. De kwestie van het aanscherpen van het grondbeleid vanuit het Kabinet van de President, is in de regeringsraad besproken. Er is goedkeuring gegeven om de genoemde overdrachten rechtstreeks via de notaris te doen.

“Alle gronden die van burgers ontnomen zijn waarvan ze jarenlang gebruik maakten of die een vestiging hebben, vanwege verloop van terrein of geen officiële overdracht, zullen met presidentiële besluiten teruggedraaid worden”, schrijft het Kabinet van de President in een persbericht. Het gaat hierbij om tientallen gevallen, staat in het persbericht. Er is een lijst van benadeelden goedgekeurd. Dit moet ervoor zorgen dat er rust komt in de samenleving, dat burgers die recht hebben op een stuk grond, vooral waarop zij jaren hebben geïnvesteerd en of willen investeren, een stuk zekerheid hebben. 

Belanghebbenden kunnen voor alle zaken betreffende grondproblemen, contact maken met de afdeling Grondzaken van het Kabinet van de President via het nummer 8999511, onder vermelding van hun volledige naam.
Advertenties

Wednesday 29 November
Tuesday 28 November
Monday 27 November